Grade 120 hijskettingen | Sterk is niet genoeg

In de wereld van hijsen is er een nieuw hoogtepunt bereikt met de introductie van grade 120 stalen hijskettingen in ons assortiment. Deze kettingen zijn ontworpen voor extreme toepassingen waar buitengewone kracht en duurzaamheid een absolute vereiste zijn. Op zoek naar een sterke hijskettingen die meer kunnen hijsen dan de standaard grade 100 hijskettingen? Dan zijn hijskettingen gemaakt van grade 120 staal de oplossing.

Grade 120 hijskettingen | Sterk is niet genoeg

Waarom grade 120 staal?

Grade 120 staal is het sterkste en meest veeleisende materiaal dat wordt gebruikt voor hijskettingen. Deze indrukwekkende sterkte is speciaal ontworpen voor situaties waar de hijsketting onder extreem hoge spanning moet werken.

Dankzij de zeer hoge breuksterkte van Grade 120 staal zijn deze kettingen uitermate geschikt voor het hijsen van zwaar materieel in de mijnbouw- en olie- en gasindustrieën.

Krachtige hijskettingen in compacte vorm

Wat deze Grade 120 stalen hijskettingen zo bijzonder maakt, is hun ongelooflijke sterkte in combinatie met een compacte diameter. Bijvoorbeeld, een Grade 120 hijsketting met een diameter van slechts 13 mm heeft dezelfde werklast als een grade 80 hijsketting met een diameter van 16 mm. Dit betekent dat de ketting minder ruimte inneemt en gemakkelijker te hanteren, op te bergen en te vervoeren is. De kleinere diameter vermindert niet alleen het risico op blessures en schade aan de omgeving, maar verhoogt ook het gebruiksgemak.

'Laag in gewicht, hoog in kracht'

Diverse samenstellen en componenten

Onze Grade 120 stalen hijskettingen zijn verkrijgbaar in verschillende samenstellingen, waaronder kettingvoorlopers, kettinglengs, ketting tweesprongen, ketting driesprongen en ketting viersprongen. We bieden ook losse onderdelen zoals grade 120 klephaken, grade 120 inkorthaken en de grade 120 hijsketting zelf.

Al onze grade 120 hijskettingen zijn van het gerenommeerde merk Pewag, dat zich in Nederland al 35 jaar heeft bewezen als een betrouwbare partner op het gebied van industriële kettingen en sneeuwkettingen.

Veiligheid en onderhoud

Het gebruik van Grade 120 hijskettingen vereist strikte naleving van veiligheidsprotocollen. Regelmatige inspectie en onderhoud zijn van cruciaal belang om de veiligheid te waarborgen en de levensduur van de kettingen te verlengen. Grade 120 stalen hijskettingen vertegenwoordigen de nieuwe norm voor kracht en betrouwbaarheid in de hijsindustrie.

'Pewag, sterk is niet genoeg'

Ze zijn gemaakt van hoogwaardig staal en ontworpen om extreem zware lasten te dragen in veeleisende industriële omgevingen. Door de strikte opvolging van de juiste procedures en regelmatig onderhoud, kunnen de voordelen van deze kettingen gemaximaliseerd worden en diverse hijsoperaties naar een hoger niveau tillen.

Kies voor grade 120 stalen hijskettingen als bij een zoektocht naar de ultieme kracht en duurzaamheid in hijsprojecten.