Nieuw in ons assortiment | Spanbanden 35mm

Wanneer je een lading gaat verplaatsen, dan wil je natuurlijk dat deze in zijn geheel onbeschadigd op de eindbestemming aankomt. Een spanband of sjorband helpt je bij deze klus. Lading zekeren op een vrachtwagen, oplegger of aanhanger kan met dit hulpmiddel gemakkelijk. Naast onze 25mm spanbanden en de 50mm spanbanden uit ons assortiment vind je vanaf nu ook de 35mm spanbanden in de Hijsjob shop. Compact, relatief smal, maar enorm sterk!

Nieuw in ons assortiment | Spanbanden 35mm

Nieuwe spanbanden

Binnen ons assortiment kun je uit diverse spanbanden kiezen. Ons nieuwe model spanbanden van 35mm bestaat uit twee onderdelen, namelijk een ratel deel en een deel met de band. Aan beide delen zit een spitshaak bevestigd. Met die spitshaak kan de spanband gemakkelijk worden bevestigd aan bijvoorbeeld een oog of ring. Het bijzondere aan dit nieuwe model spanband is de compactheid en tegelijkertijd de kracht. De spanband van 35mm kan maximaal 2.000 kg spannen, is zes meter lang en verkrijgbaar in diverse kleuren. Het model vormt naast de 25mm en de 50mm een goede tussenmaat.

Welke spanband heb ik nodig?

De breedte en de lengte van de spanband hangt af van hetgeen dat je gaat vastzetten. Van het vastzetten van iets in of om huis tot het zekeren van vracht voor transport, voor iedere klus is er een geschikte spanband. Van een ééndelige spanband met een spancapaciteit van 300 kg tot een tweedelige spanband met een capaciteit van 5000 kg. Alle spanbanden bestaan uit krachtig polyester en voldoen aan de NEN-EN 12195 normering. Ga voor een spanband van 50mm wanneer je een zware klus moet klaren. Deze variant is minder compact, maar heeft een capaciteit tot wel 5000 kg.

Waar gebruik je een spanband voor?

Spanbanden zijn ontworpen om ladingen veilig te houden tijdens verzending en transport. Het flexibele polyester materiaal is schokabsorberend waardoor het gemakkelijk kwetsbare lasten kan beschermen. Op het moment dat een lading wordt verzet moet deze altijd goed vastgezet worden, of het nu gaat om een afstand binnen een magazijn of op de openbare weg. Het niet zekeren kan leiden tot beschadigingen op de goederen of letsel bij omstanders.

Spanband gemakkelijk opbergen?

Het oprollen van spanbanden kan veel tijd kosten wanneer je dit vaker op een dag dient te doen. Hijsjob levert dan ook slimme hulpmiddelen om het oprollen gemakkelijk te maken. Voor het opbergen hebben we ook diverse accessoires. Neem een kijkje in ons brede assortiment!

Gerelateerde producten