Tips & Tricks | Big bag hijsevenaar

Bouwmateriaal zakken, oftewel bigbags, worden gebruikt bij het verzamelen, vervoeren en opslaan van bijvoorbeeld bouwafval, zand en bakstenen. Bij beperkte hijshoogte wil je natuurlijk veilig en zonder fysieke inspanning deze zware lasten kunnen verplaatsen, daarbij komt onze Big Bag evenaar goed van pas! In deze blog leggen we je graag uit waar je op moet letten.

Tips & Tricks | Big bag hijsevenaar

Wat is een Big Bag evenaar?
Bigbags worden in de bouw vaak ingezet om grote hoeveelheden aan materialen en puin te vervoeren of te verplaatsen. Het model van de Big Bag evenaar is speciaal ontwikkeld voor het tillen van deze zware lasten. Door de vorm, past een bigbag er precies onder. De vaste MYX-klephaken aan de vier uiteinden vormen punten waar de lussen van een bigbag gemakkelijk op kunnen worden aangehaakt.

Zo gebruik je de Big Bag evenaar
De Big Bag evenaar is ontworpen om één bigbag tegelijkertijd te tillen. Hierbij moet je altijd rekening houden met het nominale hijsvermogen; de maximale werklast mag niet overschreden worden. Let op dat je bij het hijsen altijd eerst een verticale beweging maakt, daarna horizontaal positioneren, nooit diagonaal. Begin voorzichtig, zo voorkom je schokken. Bij gebruik van eventuele andere hijscomponenten, moeten deze afgestemd worden op het maximale hijsvermogen van de Big Bag evenaar. Het hijscomponent met de laagste veilige werkbelasting is hierin altijd leidend.

Opties
Naast het standaard model in ons assortiment, hebben we ook een verhoogde variant. Doordat de haken hoger gepositioneerd zijn, is deze zeer geschikt bij een beperkte hijshoogte. Op zoek naar een Big Bag evenaar die ook bestemd is tegen corrosie? De RVS-variant is zeer geschikt voor omstandigheden met hogere eisen aan corrosiebescherming. Ideaal voor gebruik in de voedselverwerking, chemische industrie, landbouw en afvalwaterbehandeling.

Certificeren
De Big Bag evenaar wordt altijd geleverd met certificaat, zo bespaar je kosten op keuringen. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan ben je verzekerd met een geldig certificaat. Om de veiligheid te garanderen voor de gebruiker(s), adviseren we om hijsmiddelen altijd alleen te gebruiken met een geldige certificering. Keuringen met een certificering zijn doorgaans voordeliger dan keuringen voor producten zonder certificering.

Advies
Ben je benieuwd naar welke Big Bag evenaar geschikt is voor jouw hijssituatie? Neem dan gerust contact op met onze adviseurs!

Gerelateerde producten