Tips & Tricks | Hi-Force

Om het beste assortiment voor onze klanten samen te stellen maken we heel zorgvuldig een selectie. Alleen de beste merken van topkwaliteit worden toegevoegd. In de categorie hydraulische sets vind je producten van het hoogwaardig merk Hi-Force. Welk product is geschikt voor jou? Wij maken het aanbod graag duidelijk in deze blog en geven je handige tips en tricks.

Tips & Tricks | Hi-Force

De techniek achter hydrauliek

De hydraulische techniek die toegepast wordt in de producten van Hi-Force is een moderne aandrijf-, besturings- en regeltechniek. Binnen veel sectoren is deze techniek niet meer weg te denken, het wordt namelijk in veel mechanische hulpmiddelen toegepast. Met behulp van vloeistoffen onder hoge druk wordt er kracht gecreëerd. Die kracht wordt gebruikt om zware lasten in beweging te brengen of om de lasten te ondersteunen. Veel hydraulische sets hebben een eigen specifieke toepassingsgebied. Zo worden holle plunjer cilinders bijvoorbeeld veel gebruikt om iets te trekken. Een borgmoercilinder wordt gebruikt bij toepassingen die gedurende langere periode op bepaalde positie gehouden moeten worden. De hydraulische techniek komt dus in veel situaties goed van pas. Het assortiment Hi-Force producten van Hijsjob bestaat uit hydraulische vijzels, cilinders en pompen. Hieronder komen deze categorieën aan bod.

Hydraulische vijzels

Een hydraulische vijzel is voorzien van een geïntegreerde pomp en oliereservoir, zoals bijvoorbeeld een potkrik. De vijzels uit ons assortiment van het merk Hi-Force zijn ultra compact. Het aluminium materiaal maakt het hefmiddel enorm licht van gewicht. Deze voordelen maken dat je de hydraulische vijzel gemakkelijk verplaatst en dus multifunctioneel in kunt zetten. Diverse modellen beschikken over een hendel die draaibaar is in 360º. De vijzels beschikken over een maximale werklast die kan oplopen tot 30 ton. Maak een keuze uit een vijzel met een veer voor geassisteerde retourloop of een vijzel met een holle plunjer, dit houdt in dat de zuiger wordt teruggetrokken door het gewicht van de last.

Hydraulische cilinders

Een cilinder verschilt van een vijzel doordat het hulpmiddel een externe pomp nodig heeft om in beweging te komen. Een pomp wordt via een hydrauliekslang verbonden met de cilinder, soms zit daar nog een manometer tussen om de hydraulische druk te kunnen aflezen. Cilinders kunnen aangedreven worden door een handmatige of elektrische pomp. Wat de cilinders van Hi-Force zo uniek maakt, is dat er modellen zijn voor diverse hoogtes. Het kleinste model heeft de laagste bouwhoogte van de wereld, terwijl het middel tot 30 ton kan heffen en tot 700 bar aan maximale werkdruk kan uitoefenen. Ideaal voor toegang in kleine ruimtes. De cilinders zijn beschikbaar in diverse modellen, vaak enkelwerkend. Dit betekent dat de cilinder zakt door het loslaten van de druk op de vloeistof.

Hydraulische pompen

De hydraulische pompen uit ons assortiment van Hi-Force worden handmatig bediend. De pompen bestaan uit een stalen constructie en zijn voorzien van aluminium materiaal. De compacte modellen handpomp beschikken over een opslag aan vloeistof van vijf liter. Aan de binnenkant zit een veiligheidsventiel voor overdruk en aan de buitenkant een 2-weg ventiel ten behoeve van enkelwerkende cilinders. Met een maximale werkdruk van 700 bar en maximale hendel kracht van 45 KG is de hydraulische pomp goed combineerbaar met andere Hi-Force producten uit het assortiment.

De kwaliteit van Hi-Force

De Hi-Force producten worden in Engeland geproduceerd. Alle producten, met uitzondering van systeemcomponenten zoals manometers, worden individueel getest op 125% van de maximale werkdruk. Ieder product wordt voorzien van een fabriekscertificaat en serienummer voor de traceerbaarheid. In tegenstelling tot het traditionele verchromen van het staal, maakt Hi-Force gebruik van thermochemische behandeling, wat zorgt voor een hogere slijtvastheid en roestwerende werking. Daarnaast zijn de plunjers en stopringen in de vijzels standaard nitro-gecarboneerd.

Handige weetjes over de Hi-Force producten:

  • Zijn ontworpen om te voldoen aan of de eisen van de huidige nationale en internationale normen;
  • Zijn ontworpen en vervaardigd in overeenstemming met kwaliteitsborgingseisen van ISO 9001: 2008 en ISO 14001: 2004;
  • Worden onderworpen aan de strengste kwaliteitscontrolemaatregelen en processen;
  • Inspectieapparatuur met de nieuwste technologieën wordt gebruikt om gefabriceerde componenten nauwkeurig te inspecteren;
  • Permanent gemarkeerd met hun respectieve modelnummer en een uniek serienummer;
  • Zowel het modelnummer als het unieke serienummer zijn herleidbaar tot een individueel uitgegeven testcertificaat.

Tips bij het gebruik van hydraulische vijzels en cilinders:

  • Gebruik de hydraulische vijzels altijd op een vlak oppervlak als je de last gaat heffen;
  • Werk altijd onder een last die volledig en correct wordt ondersteund.
  • Gebruik nooit een cilinder die incorrect is gekoppeld aan de operationele pomp;
  • Overschrijd nooit de nominale capaciteit van de hydraulische cilinder;
  • Hef nooit een lading die groter is dan de aangegeven capaciteit van de cilinder.


Tips bij hydraulische sets:

  • Let er bij het aansluiten van een pomp op dat de nominale drukcapaciteit geschikt is voor de HI-FORCE cilinder;
  • Houd hydraulische apparatuur uit de buurt van vlammen en directe hitte;
  • Hydraulische apparatuur mag alleen worden bediend door een gekwalificeerde technicus;
  • Vervang onmiddellijk versleten of beschadigde onderdelen alleen met originele HI-FORCE onderdelen;
  • Gebruik waar mogelijk een manometer om het systeem te controleren.

Advies

Wil jij meer informatie over de producten van Hi-Force? Neem dan een kijkje in onze shop! Heb je vragen of ben je benieuwd naar welk hefmiddel kan ondersteunen? Neem dan contact op met onze klantenservice!

 

Gerelateerde producten