Tips & Tricks | Kastverhuizers

Heb je weleens te maken met machineverhuizingen? Moet je geregeld kasten verzetten? De industriële verhuizers bieden dan een goede oplossing! Zo kun je gemakkelijk en ergonomisch verantwoord zware lasten verplaatsen. In deze tips en tricks kom je alles te weten over dit handige hulpmiddel.

Tips & Tricks | Kastverhuizers

Wat is een industriële verhuizer?

Een industriële verhuizer noemen we ook wel een kastverhuizer of machineverhuizer. Dit komt doordat er in de praktijk vaak machines en kasten mee worden verplaatst. De industriële verhuizers zorgen ervoor dat het object wat verplaatst moet worden, gemakkelijk van de grond af wordt getild. Door middel van de wielen kan het object direct naar de gewenste locatie worden gebracht. De mechanische of hydraulische industriële verhuizer kan op de gewenste locatie het object weer rustig laten zaken. Zo staat de machine of kast weer stevig op de juiste plek. Verhuizen is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Hoe gebruik je een industriële verhuizer?

De industriële verhuizer bestaat uit twee onderdelen. Beide onderdelen worden aan ieder uiteinden van de kast of machine geplaatst. Met de bijbehorende spanband wordt de last veilig vastgebonden aan beide delen van de verhuizers. Zorg er altijd voor dat de spanband goed onder spanning staat, zo voorkom je ongewenst bewegen van de last. De industriële verhuizer kan een last mechanisch of hydraulisch liften. Een mechanische aansturing houdt in dat de kracht door de tandwielen wordt omgezet in tilkracht. Bij een hydraulische manier van heffen wordt de last door middel van vloeistof omhoog getild. Die vloeistof komt in beweging door de handpomp en zet de last onder druk waardoor deze omhoog wordt gelift.

Wat zijn de voordelen van een machineverhuizer?

De industriële verhuizers uit het Hijsjob assortiment zijn voorzien van stevige handvaten die direct in verbinding staan met de wielen. Hierdoor is de industriële verhuizer gemakkelijk wendbaar en goed bestuurbaar. Het fijne aan de verhuizers is dat ze aan te schaffen zijn in één set die los van elkaar in twee parten kunnen worden opgeborgen. Hiermee bespaar je ruimte. Gebruik de bijgeleverde spanband voor stevige bevestiging.

Industriële verhuizers van Hijsjob

Heb je een industriële verhuizer nodig? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment. De industriële verhuizer met een maximale werklast van 600 kg werkt met een mechanische manier van heffen. Deze verhuizer is net wat kleiner en compacter dan de industriële verhuizer met een maximale werklast van 1800 kg. Deze variant beschikt over een hydraulische methode van heffen. Beide modellen zijn door één persoon en maximaal twee personen te besturen.

Gerelateerde producten