Tips & Tricks voor het gebruik en onderhoud van RVS hijsmiddelen

Hebben we je al ooit verteld over ons uitgebreide RVS assortiment? Werk je in een omgeving waar corrosie uit den boze is? Dan is roestvrij staal de sleutel tot succes. Het voordeel van RVS is de waterbestendigheid, wat het ideaal maakt voor diverse sectoren. In deze blog vertellen we je meer over de voordelen van RVS hijsmiddelen en delen we enkele tips & tricks voor het veilig en efficiënt gebruik ervan.

Tips & Tricks voor het gebruik en onderhoud van RVS hijsmiddelen

Corrosiebestendigheid: Een must in veeleisende omgevingen

Roestvrij staal (RVS) is een materiaal dat bekend staat om zijn uitstekende weerstand tegen corrosie. Dit maakt het ideaal voor gebruik in veeleisende omgevingen waar water een constante factor is, zoals de offshore-industrie, scheepvaart, gas- en olie-industrie, voedingsindustrie en de auto-industrie.

Diverse tonnages en toepassingen

RVS hijsmiddelen zijn verkrijgbaar in diverse tonnages, waardoor je voor elke hijsbehoefte het juiste materiaal kunt vinden. Of het nu gaat om hijskettingen, klephaken, topschalmen, verbindingsschalmen, inkorthaken, harpsluitingen, karabijnhaken, puntkousen, staalkabelklemmen of roestvrije staalkabels tot wel 1000 meter lang – we hebben het allemaal.

Hijsogen in overvloed: Van vast tot wartelbaar

RVS hijsogen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan opties, van vaste tot kantelbare en wartelbare varianten, zowel in mannelijke als vrouwelijke uitvoeringen. Of je nu op zoek bent naar specifieke functionaliteiten, we hebben de juiste RVS hijsogen om aan jouw eisen te voldoen. 

Valbeveiliging in RVS: Voor een veilige werkomgeving

Veiligheid staat voorop, daarom bieden we ook diverse valbeveiligingsoplossingen in RVS. Onze aanpikpunten en veilighaken zorgen voor een betrouwbare bevestiging, zelfs in de meest veeleisende omstandigheden.

Platenklemmen voor RVS platen: Een bijzonder item

Een bijzonder item in ons assortiment is de platenklem, specifiek ontworpen voor het hijsen van RVS platen. Deze klemmen zorgen voor een veilige grip en vlotte manoeuvreerbaarheid, waardoor het hijsen van zware RVS platen een eenvoudige taak wordt.

Tips en tricks voor veilig gebruik

Om ervoor te zorgen dat je RVS hijsmiddelen veilig en effectief kunt gebruiken, volgen hier enkele tips:

  • Regelmatig onderhoud: Voer regelmatig inspecties en onderhoud uit om ervoor te zorgen dat de hijsmiddelen in optimale staat verkeren. Controleer op slijtage, beschadigingen, corrosie en andere tekenen van veroudering.
  • Juiste belasting berekenen: Zorg ervoor dat je de tonnage en specificaties van de RVS hijsmiddelen correct begrijpt en dat ze geschikt zijn voor de beoogde belasting.
  • Veilige werklast: Houd je aan de veilige werklast (SWL) van de hijsmiddelen en overschrijd deze nooit. Dit is cruciaal voor de veiligheid van het hijsproces.
  • Correcte bevestiging: Zorg voor een juiste bevestiging van de hijsmiddelen aan het te hijsen object. Gebruik de juiste haken, sluitingen en bevestigingsmiddelen.
  • Inspecteer hijsogen en sluitingen: Controleer regelmatig de staat van hijsogen, harpsluitingen en andere bevestigingspunten om ervoor te zorgen dat ze niet beschadigd zijn.
  • Gebruik geschikte bescherming: In corrosieve omgevingen kan extra bescherming nodig zijn. Overweeg bijvoorbeeld het gebruik van beschermende coatings of materialen.
  • Opleiding en certificering: Zorg ervoor dat de operators van de hijsmiddelen goed zijn opgeleid en gecertificeerd voor het gebruik ervan.
  • Documentatie bijhouden: Bewaar de documentatie van de RVS hijsmiddelen, inclusief certificaten en onderhoudsverslagen, zodat je altijd de geschiedenis van de apparatuur kunt traceren.
  • Inspectie voor gebruik: Voer een inspectie uit vóór elk gebruik om er zeker van te zijn dat er geen nieuwe schade of slijtage is opgetreden sinds de laatste inspectie.
  • Inachtneming van voorschriften: Volg strikt de voorschriften en richtlijnen met betrekking tot hijsen en veiligheid in jouw specifieke sector.

Een ruim assortiment voor diverse toepassingen

Ons ruime assortiment aan RVS hijsmiddelen biedt de perfecte oplossing voor diverse hijsbehoeften in RVS-intensieve omgevingen. Of het nu gaat om de offshore-industrie, scheepvaart, gas- en olie-industrie, voedingsindustrie of de auto-industrie, wij hebben de betrouwbare en duurzame hijsmiddelen die nodig zijn voor een soepele en veilige operatie. Ontdek vandaag nog ons RVS assortiment en til je hijspraktijk naar een hoger niveau!